zondag 19 december 2010

Herfst en Winter

Deze foto werd aan het einde van de herfst, het begin van de winter, gemaakt. Een gure herfstdag.
Het is de flat, uit de 60-er jaren, waar ik woon.


Onderstaande foto maakte ik gisteren om het winterbeeld van vandaag te bevestigen.


De winter en veel winterbeelden zijn mooi om te zien. Ik snak naar het voorjaar en de zomer.

vrijdag 17 december 2010

zondag 12 december 2010

geheimzinnig hotel

Een klein hotel, ergens in Arnhem, laat in de middag.
Geheimzinnig, de sfeer wordt versterkt door de onscherpte van de foto.


Normaal gesproken verdwijnt zo'n foto naar de prullenbak. Nu even niet........

zondag 5 december 2010

Mijn "Openbare Lagere School 13" in Arnhem.

Een paar jaar geleden vond er in Arnhem een reunie plaats van oud-leerlingen van mijn oude lagere school. Ik kwam daar bij toeval achter. Ik realiseerde mij toen dat ik van mijn oude school geen enkele foto had. Alsnog een foto maken van het schoolgebouw kon helaas niet meer omdat het gebouw is  gesloopt om plaats te maken voor een blokje woningbouw.
Dankzij die reunie beschik ik nu over een foto van mijn school. De onderstaande foto hing aan de muur in de gang van de nieuwe Heijenoordschool, dankzij mijn mobieltje kon ik hem fotograferen.

Mijn oude school, de Openbare Lagere School nummer 13, stond in de Schilderstraat in Arnhem. In de wijk Heijenoord. Ik heb gemengde maar toch ook positieve herinneringen aan die schooltijd. Niet dat ik zo graag naar school ging. Ik denk in dit verband aan al die benauwde uren binnen de vier muren van mijn school. Zodra de schoolbel ging rende ik naar buiten, naar de straat, naar de avonturen met mijn vriendjes en vriendinnetjes in de wijken Lombok en Heijenoord.

Af en toe bekijk ik de schoolrapporten uit die tijd en verbaas ik mij over de redelijk goede cijfers en de aanvullende opmerkingen van de onderwijzers. Soms positief over de behaalde cijfers, soms kritisch van toon over mijn losbandig gedrag. Maar helaas, ik had geen schoolfoto's. Tot een jaar of vier geleden.

Toen kreeg ik, na een verhuizing, van een van mijn buren een klassefoto waar ik op stond. Mijn buurvrouw zag mijn naam boven de brievenbus en vermoedde wie ik was. We bleken tot onze verrassing klasgenootjes te zijn geweest. Zij had wel een paar klassefoto's uit die tijd en liet mij die zien. Dolblij was ik met de afdrukken die ik van haar kreeg.



Hierboven zien jullie mijn oude school aan de Schilderstraat.


Tijdens de reunie hingen aan de muur van de nieuwe Heijenoord-school verschillende oude foto's.
In een paar er van herkende ik mijzelf. In de bovenstaande foto's kom ik niet voor maar de foto verwijst naar een bezoek aan Schiphol , een reisje dat ik nooit zal vergeten.